Sevärdheter i Ventimiglia

Den nedre delen av staden Ventimiglia växte fram i slutet av 1800-talet i samband med järnvägens utbyggnad. Den äldre delen är i grunden en medeltida stad. Kustområdet var befolkat redan under Romarrikets dagar och i Ventimiglia kan du besöka ruinerna av en romersk teater.

Ventimiglia, Italy, photo Terrazzo

Turistinformation

Turistbyrån ligger på Via Cavour 61 (tel. 0184-351-183). Här kan du hämta en stadskarta och promenera till sevärdheter som Oratorio della Confraternita dei Neri.

Beach at Ventimiglia, photo Terrazzo

Giardino Hanbury

Giardino Hanbury vid kusten ungefär en halvmil öster om Ventimiglia är en av Europas största och mest uppmärksammade botaniska samlingar. Den brittiska köpmannen Sir Thomas Hanbury planterade 1867 ett stort antal exotiska arter från fem kontinenter i en botanisk trädgård. Terrasserna med alla spännande växter är idag ett trevligt utflyktsmål med vidsträckt utsikt över havet.

Dolceacqua

En annan utflykt från Ventimiglia tar dig en knapp mil inåt landet upp genom Val Nervia till Dolceacqua, en stenby som är lika pittoreskt vacker som namnet antyder. Det går utmärkt att ta lokalbussen från Ventimiglia till Dolceacqua.

Borlotti Beans, photo IanL

Väderprognos

Booking.com